tisdag 12 juli 2011

Bildt

Sitter och lyssnar på min cooolaste spotifylista och känner mig fett underground.
Slår mot makten underifrån (eller typ med sexistisk hiphop n rnb)
Makten=Carl Bildt.

Han är en riktig douchebag *. Han har varit styrelseledamot i företaget Lundin oil. Lundin oil är ett företag som utnyttjat inbördeskriget i Sudan i exploateringssyfte. Företaget har samarbetat med den Sudanesiska regimen, vars milis fördrivit befolkning och massmördat samt ägnat sig åt systematiska våldäkter. Regimens övergrepp i Darfur är allmänt kända. Liknande övergrepp har skett i den etiopiska provinsen Ogaden. Även där är Lundin Oil verksamma. Två svenska journalister ville undersöka och dokumentera övergreppen. De blev gripna. Bildt säger att de får skylla sig själva eftersom UD avrått från resor till Ogaden.
Bildt är en man som kommer undan trots alla hans skumma förehavanden. När det står om honom i tidningen framhålls han internationella stjärnstatus. Han är ju en så modern man, som twittrar och facebookar.


Apropå tidigare inlägg : Åsa Linderborg skriver:" Carl Bildt besitter en klassäkerhet som gör att han kommer undan med sånt som andra inte skulle göra. Om Carl Bildt beslagits med en obetald Toblerone hade han med en östermalmsk mästring fått saken ur världen på en sekund. Det är det självförtroendet som kan få honom att näpsa enskilda journalister och därmed sätta skräck i en hel yrkeskår. Det kunde även Göran Persson göra, men hans bufflighet bottnade så tydligt i klasskomplex och social revanschlusta, för vilket han förlöjligades. Carl Bildt snarare beundras för sin arrogans.
Respekten för överklassen är nedärvd. Den finns överallt."


När ska vi vakna???????




*An individual who has an over-inflated sense of self worth, compounded by a low level of intellegence, behaving ridiculously in front of colleagues with no sense of how moronic he appears. (http://www.urbandictionary.com)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar